Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

Wie neemt het stokje over?


03-12-2022

De tijd vliegt en er gebeurt ontzettend veel. We zijn als betrokkenen precies twee jaar geleden begonnen met de verkiezingen van de Tweede Kamer. Het kernteam ging door en werd het Afdelingsbestuur van Almere. Met dit team werden de raadsverkiezingen gerealiseerd. Over een half jaar beginnen de voorbereidingen voor het nieuwe bestuur van de afdeling Almere BIJ1. Wie neemt het stokje over?

We krijgen vaak de vraag: wat doet het bestuur nu eigenlijk precies? Natuurlijk willen we daar wat meer over vertellen.

Te beginnen met de zetel voor Sylvana: Almere is de derde stad geweest die haar de kamer in gestemd heeft. Campagneleider Anneke Dalger heeft maandenlang Almere en haar kiezers in beweging gebracht. Ze is ook de initiator van het kernteam, afdelingsteam en met hen heeft ze raadsverkiezingen geleid. De twee zetels zijn het bewijs van wat er is gebeurd, en wat we doen.

In maart worden de raadsleden beëdigd en gaan ze aan de slag. Dat is een pittige tijd die ze ingaan, leren en direct meedoen. Het Afdelingsbestuur mag weer rustig aan beginnen met nieuwe plannen. Dat begint met een evaluatie, waar betrokken leden een schriftelijke terugkoppeling geven aan de hand van een vragenlijst. Daarna komen we samen om dit met elkaar te bespreken. We bereiden de plannen van het komende jaar voor en doen nog enkele bijeenkomsten in en buiten Almere voor het zomerreces.

Een deel van het bestuur volgt een intensieve training en elke week is er wel ergens een vergadering. We zien bij de verschillende bijeenkomsten veelal dezelfde gezichten. Er is een kleine, maar stevige kern die zich bezighoudt met de ontwikkelingen en ook daadwerkelijk bijdraagt hieraan. 

Ben je nieuwsgierig of je ook zo actief kunt bijdragen, schuif dan aan bij onze ‘Almere BIJ1komsten’ elke tweede dinsdag van de maand. Om de maand live en online. Wil je liever 1-op-1 iemand spreken? Neem dan contact op met iemand van het bestuur, je kunt ons mailen. Misschien wil je wel in de Whatsappgroep? Laat het ons weten! Wij zijn net als jij ooit zo begonnen. 

Hartelijke groeten, namens het Afdelingsbestuur Almere BIJ1


Gerelateerde artikelen

Almere BIJ1komsten

Elke tweede dinsdag van de maand komen we in Almere samen. De ene maand fysiek en de andere maand online.

Lees meer

Recept Aioli – nieuwsbrief december 2022

Aioli De échte hardcore liefhebber maakt aioli met – zoals de naam al zegt – uitsluitend ui (knoflook), (olijf)olie en een snufje zout. Vooral de Catalanen hebben deze nogal pittige variant in hun hart gesloten.In Nederland is vooral de wat mildere variant populair, die meer lijkt op mayonaise met knoflook. Heerlijk op een stukje toast […]

Lees meer

Je hebt meer macht dan je denkt – in gesprek over ‘People Power’

Kom naar het volgende maandelijkse koffiemoment van Almere BIJ1 op 8 november 2022 van 20u tot 22u in Almere Buiten. Als je weleens op een demonstratie bent geweest, dan hoor en zie je het overal. Je ziet protestborden, stickers en T-shirts met ‘People Power’ erop. En het gonst er van de protestleuzen die ‘the Power […]

Lees meer