Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

Wie neemt het stokje over?


03-12-2022

De tijd vliegt en er gebeurt ontzettend veel. We zijn als betrokkenen precies twee jaar geleden begonnen met de verkiezingen van de Tweede Kamer. Het kernteam ging door en werd het Afdelingsbestuur van Almere. Met dit team werden de raadsverkiezingen gerealiseerd. Over een half jaar beginnen de voorbereidingen voor het nieuwe bestuur van de afdeling Almere BIJ1. Wie neemt het stokje over?

We krijgen vaak de vraag: wat doet het bestuur nu eigenlijk precies? Natuurlijk willen we daar wat meer over vertellen.

Te beginnen met de zetel voor Sylvana: Almere is de derde stad geweest die haar de kamer in gestemd heeft. Campagneleider Anneke Dalger heeft maandenlang Almere en haar kiezers in beweging gebracht. Ze is ook de initiator van het kernteam, afdelingsteam en met hen heeft ze raadsverkiezingen geleid. De twee zetels zijn het bewijs van wat er is gebeurd, en wat we doen.

In maart worden de raadsleden beëdigd en gaan ze aan de slag. Dat is een pittige tijd die ze ingaan, leren en direct meedoen. Het Afdelingsbestuur mag weer rustig aan beginnen met nieuwe plannen. Dat begint met een evaluatie, waar betrokken leden een schriftelijke terugkoppeling geven aan de hand van een vragenlijst. Daarna komen we samen om dit met elkaar te bespreken. We bereiden de plannen van het komende jaar voor en doen nog enkele bijeenkomsten in en buiten Almere voor het zomerreces.

Een deel van het bestuur volgt een intensieve training en elke week is er wel ergens een vergadering. We zien bij de verschillende bijeenkomsten veelal dezelfde gezichten. Er is een kleine, maar stevige kern die zich bezighoudt met de ontwikkelingen en ook daadwerkelijk bijdraagt hieraan. 

Ben je nieuwsgierig of je ook zo actief kunt bijdragen, schuif dan aan bij onze ‘Almere BIJ1komsten’ elke tweede dinsdag van de maand. Om de maand live en online. Wil je liever 1-op-1 iemand spreken? Neem dan contact op met iemand van het bestuur, je kunt ons mailen. Misschien wil je wel in de Whatsappgroep? Laat het ons weten! Wij zijn net als jij ooit zo begonnen. 

Hartelijke groeten, namens het Afdelingsbestuur Almere BIJ1


Gerelateerde artikelen

Almere BIJ1komsten

Lees meer

Verslag ‘Almere Kleurt de Toekomst’

door Sem Krijn van Dijk 26 maart was het feest in Casa Casla. Aanleiding was ons jubileum in de raad: één jaar kleurden, en kleuren, we de Raad van Almere. Lees verder over hoe het evenement Almere kleurt de toekomst verliep. Vanaf 14:00 kwamen er steeds meer mensen binnen, tot een mooi clubje BIJ1’ers en […]

Lees meer

Vacature bestuursleden afdeling Almere

Bouw mee aan een beter Almere; word bestuurslid van BIJ1! Binnenkort eindigt de bestuursperiode voor twee van onze drie bestuursleden.Daarom zoeken we dringend nieuwe bestuursleden. Het mooiste is als we die tijdens de ALV van 31 mei aanstaande kunnen benoemen! Want een politieke partij kan niet (voort)bestaan zonder bestuur. Sta je open voor een bestuursfunctie? […]

Lees meer