Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

Vacature bestuursleden afdeling Almere


02-04-2023

Bouw mee aan een beter Almere; word bestuurslid van BIJ1!

Binnenkort eindigt de bestuursperiode voor twee van onze drie bestuursleden.
Daarom zoeken we dringend nieuwe bestuursleden. Het mooiste is als we die tijdens de ALV van 31 mei aanstaande kunnen benoemen! Want een politieke partij kan niet (voort)bestaan zonder bestuur.

Sta je open voor een bestuursfunctie? Dan vind je hier uitgebreide informatie.
Je kunt ook meteen solliciteren via een mail naar almere@bij1.org.

Wat doet een bestuur? En waar bestaat een bestuur uit?

BIJ1 heeft een landelijk bestuur, dat overkoepelende zaken regelt. Daarnaast zijn er de lokale afdelingen. Bijvoorbeeld Almere BIJ1. Deze hebben een eigen bestuur. Vaak bestaat zo’n bestuur uit een voorzitter, een secretaris en een penningmens.
Een bestuur is verantwoordelijk voor een aantal zaken:

 • Een politieke partij is een vereniging. Elke vereniging moet een bestuur hebben, om de ‘dagelijkse gang van zaken’ te regelen.
 • Het bestuur ondersteunt de fractie in de gemeenteraad zodat de raadsleden en fractieassistent(en) hun werk goed kunnen doen.
 • Komen er verkiezingen? Dan selecteert het bestuur de mensen die de partij verkiesbaar stelt. Tijdens verkiezingscampagnes regelt en coördineert het bestuur allerlei activiteiten.
 • Het bestuur organiseert een lokale algemene ledenvergadering. Dit moet minstens één keer per jaar.
 • Het bestuur werft nieuwe leden en onderhoudt de relaties met bestaande leden. Ook het motiveren van actieve vrijwilligers is belangrijk.
 • Tot slot onderhoudt het bestuur contacten met zowel het landelijk bestuur en de (besturen van) andere lokale afdelingen.

Hoe ziet de praktijk eruit?

Het afdelingsbestuur komt eens in de twee maanden samen voor een bestuursvergadering. Tussen de vergaderingen in zijn de bestuursleden betrokken bij allerlei activiteiten. Denk aan het verzorgen van communicatie met leden, vrijwilligers, geïnteresseerden, en andere afdelingen binnen BIJ1. Hierbij zetten we o.a. de social media in en versturen we nieuwsbrieven.
Ook schuif je als bestuurslid regelmatig aan bij trainingen. Deze worden verzorgd door bijvoorbeeld het afdelingenteam of de Clemencia Redmond Stichting.
Verder neem je deel aan inhoudelijk belangrijke en leuke activiteiten binnen BIJ1.

Wat wordt er van je verwacht?

 • Je hebt kennis van de politieke signatuur van BIJ1 en onderschrijft deze.
 • Je bent bekend met de grondbeginselen van onze partij.
 • Je kunt een aantal uren per week actief bijdragen aan de afdeling.
 • Je werkt goed samen en kunt omgaan met verschillende soorten mensen.
 • Je hoort bij voorkeur tot een gemarginaliseerde groep in de samenleving.
 • Je bent al zes maanden lid van de partij en actief binnen onze afdeling.
 • Je bent bereid om een van de volgende functies te bezetten: voorzitter, secretaris, penningmens, bestuurslid communicatie, bestuurslid vrijwilligers.

Hoe solliciteer je?

Stuur een email naar almere@bij1.org en stel je voor. Vertel waarom jij in het bestuur wilt en welke bestuursfunctie bij jou past (meerdere functies aangeven kan natuurlijk ook). Het huidige bestuur maakt een eerste selectie door te controleren of alle aanmelders aan de gestelde voorwaarden voldoen.
Op de Algemene Ledenvergadering van 31 mei zullen alle kandidaten gepresenteerd worden aan de leden. De leden uit Almere zullen vervolgens het nieuwe bestuur verkiezen.
Stuur vóór 3 mei je sollicitatie naar almere@bij1.org.


Gerelateerde artikelen

Almere BIJ1komsten

Lees meer

Verslag ‘Almere Kleurt de Toekomst’

door Sem Krijn van Dijk 26 maart was het feest in Casa Casla. Aanleiding was ons jubileum in de raad: één jaar kleurden, en kleuren, we de Raad van Almere. Lees verder over hoe het evenement Almere kleurt de toekomst verliep. Vanaf 14:00 kwamen er steeds meer mensen binnen, tot een mooi clubje BIJ1’ers en […]

Lees meer

Wie neemt het stokje over?

De tijd vliegt en er gebeurt ontzettend veel. We zijn als betrokkenen precies twee jaar geleden begonnen met de verkiezingen van de Tweede Kamer. Het kernteam ging door en werd het Afdelingsbestuur van Almere. Met dit team werden de raadsverkiezingen gerealiseerd. Over een half jaar beginnen de voorbereidingen voor het nieuwe bestuur van de afdeling […]

Lees meer