Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

Solidariteitsmars #2 (woe 2 februari 17u @Esplanade)


24-01-2022

We organiseren op woensdag 2 februari van 17.00 tot 18.30 een solidariteitsmars voor de gedupeerden van de toeslagenaffaire.

Op 2 februari zal ook gesproken worden over de toeslagenaffaire in de Tweede Kamer. De mars zal starten op de Esplanade en eindigen bij het Stadhuis.

We gaan door tot er gerechtigheid is

We hebben deze mars al een keer gelopen op donderdag 11 november 2021. Toen liepen we naar het regiokantoor van de Belastingdienst. Daar gingen we in gesprek met de regiodirecteur. Sindsdien is de steungroep Kinderopvangtoeslag Affaire (KOT) voor gedupeerden in Almere opgericht. Maar er is nog weinig in de situatie van de gedupeerden veranderd. Daarom lopen wij nòg een keer onze mars. We gaan door tot er gerechtigheid is.

Sprekers op de route

Tijdens de route van de Esplanade op weg naar het stadhuis zullen we op meerdere plekken stilstaan en luisteren naar sprekers (onder andere gedupeerden).

Waarom deze keer naar het stadhuis?

De vorige solidariteitsmars liepen we naar het regiokantoor van de Belastingdienst. Deze keer lopen we naar het stadhuis. Waarom? Omdat het probleem nu niet bij de Belastingdienst ligt, maar bij de politiek. Het nieuwe kabinet neemt haar verantwoordelijkheid niet en gaat gewoon door op de oude voet.

Wat willen wij?

Wij willen dat alle strafrechtelijke procedures tegen de gedupeerden gestaakt worden totdat er uitgezocht is wat de aanleiding voor die procedures werkelijk zijn. We gaan niet eerst straffen en daarna compenseren. Met andere woorden: we gaan mensen niet eerst ziek maken om ze daarna te gaan behandelen.
Ze zijn al erg ziek gemaakt door het systeem.

Sluit je aan. Laat de gedupeerden weten dat ze er niet alleen voor staan.

Ben jij gedupeerde of wil jij laten weten dat zij er niet alleen voor staan? Sluit je aan op 2 februari 2022 bij de “Solidariteitsmars voor de gedupeerden #2” op de Esplanade om 17:00 uur.

Aanmelden

Gerelateerde artikelen

Mogen we jouw stem horen?

Uitnodiging voor Almeerse ledenBIJ1komst op 12 juli a.s. Beste geïnteresseerde, We ontvangen je graag op dinsdag 12 juli van 20:00 tot 22:00 om kennis te maken en met elkaar in gesprek te gaan. Samen kunnen we Almere BIJ1 mooi en sterk maken. Jouw kracht en talent doet ertoe. We willen je in een ongedwongen sfeer ontvangen en […]

Lees meer

Statement BIJ1 vaststellen vertrouwenscommissie benoeming burgemeester Almere

Geschreven door fractiemedewerker Sem van Dijk Op de agenda van de Politieke Markt van afgelopen donderdag, 23 juni, stond het benoemen van een vertrouwenscommissie. Dat is voor iedereen een belangrijk onderwerp, want die commissie begeleidt het kiezen van een nieuwe Almeerse burgemeester. Deze commissie bestaat uit een aantal raadsleden en, zal zich bezighouden met  de […]

Lees meer

Almere BIJ1 bestaat 1 jaar!

Een nieuwe partij, nieuwe leden; de snelheid en het enthousiasme waarmee deze afdeling is opgezet geeft aan hoe nodig BIJ1 is in Almere. We hebben er dan ook een flinke taak aan gehad. De verkiezingscampagne voor de gemeenteraad is niet zonder kleerscheuren verlopen. Daarentegen is het een zeer leerzame en waardevolle periode geweest. Almere BIJ1 gaat in de periode 2022-2023 voor groei van de vereniging met als belangrijkste aandachtspunt het overbrengen van de betekenis van de grondbeginselen.

Lees meer