Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

Solidariteitsmars #2 (woe 2 februari 17u @Esplanade)


24-01-2022

We organiseren op woensdag 2 februari van 17.00 tot 18.30 een solidariteitsmars voor de gedupeerden van de toeslagenaffaire.

Op 2 februari zal ook gesproken worden over de toeslagenaffaire in de Tweede Kamer. De mars zal starten op de Esplanade en eindigen bij het Stadhuis.

We gaan door tot er gerechtigheid is

We hebben deze mars al een keer gelopen op donderdag 11 november 2021. Toen liepen we naar het regiokantoor van de Belastingdienst. Daar gingen we in gesprek met de regiodirecteur. Sindsdien is de steungroep Kinderopvangtoeslag Affaire (KOT) voor gedupeerden in Almere opgericht. Maar er is nog weinig in de situatie van de gedupeerden veranderd. Daarom lopen wij nòg een keer onze mars. We gaan door tot er gerechtigheid is.

Sprekers op de route

Tijdens de route van de Esplanade op weg naar het stadhuis zullen we op meerdere plekken stilstaan en luisteren naar sprekers (onder andere gedupeerden).

Waarom deze keer naar het stadhuis?

De vorige solidariteitsmars liepen we naar het regiokantoor van de Belastingdienst. Deze keer lopen we naar het stadhuis. Waarom? Omdat het probleem nu niet bij de Belastingdienst ligt, maar bij de politiek. Het nieuwe kabinet neemt haar verantwoordelijkheid niet en gaat gewoon door op de oude voet.

Wat willen wij?

Wij willen dat alle strafrechtelijke procedures tegen de gedupeerden gestaakt worden totdat er uitgezocht is wat de aanleiding voor die procedures werkelijk zijn. We gaan niet eerst straffen en daarna compenseren. Met andere woorden: we gaan mensen niet eerst ziek maken om ze daarna te gaan behandelen.
Ze zijn al erg ziek gemaakt door het systeem.

Sluit je aan. Laat de gedupeerden weten dat ze er niet alleen voor staan.

Ben jij gedupeerde of wil jij laten weten dat zij er niet alleen voor staan? Sluit je aan op 2 februari 2022 bij de “Solidariteitsmars voor de gedupeerden #2” op de Esplanade om 17:00 uur.

Aanmelden

Gerelateerde artikelen

Almere BIJ1komsten

Elke tweede dinsdag van de maand komen we in Almere samen. De ene maand fysiek en de andere maand online.

Lees meer

Wie neemt het stokje over?

De tijd vliegt en er gebeurt ontzettend veel. We zijn als betrokkenen precies twee jaar geleden begonnen met de verkiezingen van de Tweede Kamer. Het kernteam ging door en werd het Afdelingsbestuur van Almere. Met dit team werden de raadsverkiezingen gerealiseerd. Over een half jaar beginnen de voorbereidingen voor het nieuwe bestuur van de afdeling […]

Lees meer

Recept Aioli – nieuwsbrief december 2022

Aioli De échte hardcore liefhebber maakt aioli met – zoals de naam al zegt – uitsluitend ui (knoflook), (olijf)olie en een snufje zout. Vooral de Catalanen hebben deze nogal pittige variant in hun hart gesloten.In Nederland is vooral de wat mildere variant populair, die meer lijkt op mayonaise met knoflook. Heerlijk op een stukje toast […]

Lees meer