Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

1. Ons doel


21-01-2022
Programma

Luister op SoundCloud

 Beste inwoner van Almere, 

Op 16 maart 2022 mag je jouw stem uitbrengen. Dan kun je laten weten wie de komende vier jaar jouw ideeën en standpunten mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad van Almere.

Dit jaar worden het bijzondere gemeenteraadsverkiezingen.

BIJ1 doet in Almere namelijk voor het eerst mee! Het derde feestje op rij, na de verkiezing van Sylvana Simons in de Tweede Kamer, en het vijfjarig bestaan van onze partij! We zitten in de lift. We zijn zichtbaar en aanwezig. Niemand kan meer om ons heen.

In Almere staan maar liefst 13 enthousiaste kandidaat-raadsleden te trappelen om de Raad in te gaan. En uiteraard, zoals je van ons mag verwachten, is die lijst inclusief en divers.

BIJ1 is hard nodig in Almere! Wij voegen een veelheid aan kleur en nuance toe aan het huidige palet, dat nog al te vaak zwart-wit is.

Wij kunnen dat alleen doen als jij ons daar het mandaat voor geeft. Hoe? Stem op ons!

In dit verkiezingsprogramma kun je lezen waar Almere BIJ1 voor staat. Heel kort samengevat: wij willen een Almere waarin iedereen met plezier kan wonen, werken, recreëren en een kansrijk leven heeft. Op basis van gelijkwaardigheid. Ongeacht nationaliteit, etnische achtergrond, geaardheid, gender, leeftijd, kleur, religie of overtuiging, opleiding of maatschappelijke status.

Almere telt ca. 215.000 inwoners, verdeeld over 160 nationaliteiten en 187 etnische groepen. De pioniers van weleer, die de stad hebben opgebouwd. Mensen die hier zijn geboren en getogen. ‘Immigranten’ vanuit andere Nederlandse dorpen en steden. En mensen van over de hele wereld, vluchtelingen, die hun vorige leven achter zich moesten laten om hier een nieuw, veilig bestaan met hun gezin op te bouwen.

Daarmee vormt de bevolking van Almere een zeer kleurrijke, diverse bron van kennis, ervaring en cultuur. En wij van BIJ1 zijn niet kleurenblind maar kleurenblij!

Wat BIJ1 betreft, biedt Almere al deze mensen een huis en een thuis.

Helaas is de droom van BIJ1 in Almere nog geen realiteit.

Een stem op BIJ1 is dus ook een stem voor een partij die het aandurft zaken te benoemen, juist als dat oncomfortabel is. Want pas wanneer iedereen gehoord kan worden, kan er daadwerkelijke en blijvende verandering plaatsvinden. Wanneer mensen voor elkaar opkomen en zich uitspreken, is er een basis voor harmonie.

Tot slot nog een korte opsomming van punten waarop wij ons in de gemeenteraad willen uitspreken:

  • Wij willen een open Almere, waar de diversiteit van de bevolking overal in de stad zichtbaar is.
  • Wij willen een sociaal Almere waarin iedereen gelijkwaardig is. Niet alleen voor de wet, maar ook in de praktijk.
  • Wij willen een Almere waar de zorg (medisch, maatschappelijk, sociaal) wordt uitgevoerd door (ervarings)deskundigen, zonder winstoogmerk.
  • Wij willen toegankelijk, veilig en passend onderwijs dat werkt voor iedereen.
  • Wij willen een veilig Almere met een geschikte woonplek voor iedereen.
  • Wij willen een samenleving waarin alle vormen van arbeid erkend, gewaardeerd en goed betaald worden. Dit vormt de basis voor een toekomstbestendige economie.
  • Wij willen een klimaatneutraal Almere door de inzet van duurzame, doortastende, en radicaal eerlijke maatregelen. Met zorg voor de natuur, de mensen en de dieren die ons omringen.

Jouw stem kan ervoor zorgen dat de gemeenteraad van Almere een afspiegeling wordt van de bevolking van Almere. 

Wij wensen je veel leesplezier!

Programmacommissie Almere BIJ1