Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

Shanella Bleecke


09-01-2022

Volg Shanella Bleecke op

“Verschillen moeten we erkennen en vieren!”

Dit ben ik

Als jonge vrouw van kleur, 20 jaar jong, queer, journalist en programmamaker, bouw ik graag aan een Almeerse samenleving waar iedereen meetelt en meedeelt in onze welvaart en ons welzijn!

Dit vind ik belangrijk

Er wordt veel óver jongeren gepraat. Nu ook, in tijden van corona, heeft iedereen het over ‘de jongeren’ die ‘beschermd moeten worden’, die ‘het mentaal heel zwaar hebben’ of die ‘zich niet laten vaccineren’.

Maar wat vinden de jongeren in Almere zélf belangrijk? Hoe klinkt hún geluid, als ze aan het woord komen? Hoe kijken ze naar de arbeidsmarkt? En naar het woningtekort? Wat zijn hun ideeën over onderwijs, inclusiviteit, milieu, klimaat, gezondheidszorg? Waar liggen volgens hen groeikansen voor en jonge stad zoals Almere?
Ik wil graag een ander geluid laten horen, een stem zijn voor de jongeren in Almere, zodat hun verhaal gehoord wordt tot in de gemeenteraad.

Dit is mijn BIJ1 in Almere

De bevolking van Almere kent een enorme diversiteit. Ik zie dat als een potentiële kracht. Laten we onze verschillen kennen en vieren! Mijn ideaal is een gelijkwaardig, eerlijk en sociaal Almere. Hier maken de gemeente, scholen, zorginstellingen en uitvoeringsorganen zoals de belastingdienst geen enkel onderscheid op basis van gender, etniciteit, seksuele voorkeur, religie of wat voor item dan ook.