Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

Leanne van der Velden


07-01-2022

Volg Leanne van der Velden op

“Iedereen telt mee en is even belangrijk! Samen zorgen wij voor verandering.”

Dit ben ik

Een 23-jarige transgender vrouw, dat ben ik. En ik ben nog veel meer. Leerkracht Engelse taal bijvoorbeeld. En Activist. Ik strijd tegen en vooral vóór heel veel zaken in de samenleving. Tegen de economische en sociaalmaatschappelijke uitwassen van het gebroken kapitalisme. Tegen discriminatie en onderdrukking. Vóór gelijkwaardigheid. Voor LHBTI+ rechten. Voor economische gelijkheid. Voor goed onderwijs. Voor voldoende betaalbare woningen en sociale huisvesting. Mijn inspiratie haal ik uit denkers zoals Marx, MacNair en Kautsky.

Dit vind ik belangrijk

Almere is uitgeroepen tot de transgender-hoofdstad van Nederland. Daar ben ik trots op! Toch is er ook hier nog veel te winnen voor trans personen. Zo wil ik ervoor vechten dat het eenvoudiger wordt om naam- of geslachtsverandering te registreren. Het moet ook mogelijk worden om voor geslacht ‘X’ te kiezen, naast het traditionele ‘mannelijk’ of ‘vrouwelijk’.

In mijn wereldbeeld gaat ‘inclusieve samenleving’ over heel veel onderwerpen. Inclusief klimaat en milieu. Inclusief vluchtelingen. Inclusief voldoende woonruimte voor iedereen, ook starters. Inclusief economische gelijkheid. Inclusief goede zorg. 

Dit is mijn BIJ1 in Almere

Binnen BIJ1 wil ik actief zijn voor een Almere waarin gelijke rechten en voorzieningen voor iedereen bereikbaar zijn, ook voor de mensen die nu nog vaak gemarginaliseerd worden! Ik wil een Almere waarin we definitief afrekenen met structurele onderdrukking. Iedereen telt mee en is even belangrijk. Samen met liefst zoveel mogelijk mensen wil ik from the ground up verandering brengen.