Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

Jet van der Graaf


06-01-2022

Volg Jet van der Graaf op

“De kolonisatie van mens en aarde moet stoppen.”

Dit ben ik

Ik ben een mensen-mens. Ik vind het eindeloos interessant om anderen te leren kennen. Om te horen wat er speelt in hun leven, waar ze blij van worden, of juist verdrietig. Daarom past het bij mij om counselor en coach te zijn. Dat heb ik jarenlang gedaan.
Omdat ik veel bij mensen over de vloer kom en echt contact leg, zie ik veel mooie dingen. Maar ook veel schrijnende dingen, de pijn achter de voordeur, die je aan de buitenkant niet ziet. Ik vind het belangrijk dat ook die situaties de politiek bereiken. BIJ1 is de partij die daar meer oog voor heeft dan alle andere partijen.

Dit vind ik belangrijk

De politiek heeft een enorme invloed op ons dagelijks leven, of we dat nu willen of niet. De afgelopen tien jaar zie ik dat onze democratische waarden verwateren en sociale rechten worden uitgehold. Winst maken en economische groei zijn belangrijker geworden dan de menselijke maat, dan zorg voor elkaar, voor het milieu en het klimaat. Ik vind dat vreselijk. Wij moeten onze kinderen een meer rechtvaardige wereld nalaten, met gelijkheid en met respect voor elkaar en voor de natuur. Dat is onze plicht.

Dit is mijn BIJ1 in Almere

BIJ1 gaat als enige partij écht voor de transformatie naar een samenleving waarin iedereen mee mag doen. Transparant en rechtvaardig. Institutioneel racisme moet herkend en bestreden worden. Niet via een directe aanval op de ander, maar vanuit het besef dat racisme meestal onbewust in onze systemen en gedrag zit. Het koloniseren en uitputten van onze aarde moet stoppen.
Dit zijn zaken die wereldwijd spelen, maar ik begin graag dicht bij huis, in Almere. Ik wil graag mijn coaching-vaardigheden inzetten en de wijken ingaan om te luisteren naar wat er speelt en wat anders zou moeten. Zo wil ik de eerste stappen zetten naar een gelijkwaardige en transparante maatschappij.