Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

Gladys Wielingen


13-01-2022

Volg Gladys Wielingen op

“Ik zoek naar de verbinding tussen mensen en instanties.”

Dit ben ik

Als afgestudeerd maatschappelijk werker heb ik in het verleden gewerkt als gezinsvoogd en pleegzorgwerker. Maar inmiddels werk ik al 20 jaar als schoolmaatschappelijk werkster in het speciaal en regulier onderwijs in Almere. Samen met ouders, school en team probeer ik voor kinderen een veilige en inspirerende leeromgeving te creëren. Belangrijk werk want hierdoor kunnen kinderen zich zo goed mogelijk ontwikkelen.

Dit vind ik belangrijk

Ik weet dat gemeenten en overheden proberen om de veranderende samenleving zo goed mogelijk te ondersteunen met beleid. Ook op het gebied van zorg en welzijn. Maar in de praktijk blijft die ondersteuning vaak achter bij de ontwikkelingen in de samenleving. Met als gevolg dat er regelmatig een enorme kloof ontstaat tussen de bewoners van Almere en lokale instanties. Dit heeft soms zeer ingrijpende, ernstige gevolgen voor complete gezinnen.
Daarom vind ik het zo belangrijk om de verbinding te leggen tussen mensen en overheidsinstanties. Verbinden op basis van respect. Elkaar écht zien en horen, van mens tot mens. En van daaruit bouwen aan een eerlijk en voor iedereen toegankelijk Almere.

Dit is mijn BIJ1 in Almere

Almere is rijk aan verschillende culturen, opvattingen en gewoonten. Als gemeenteraadslid wil ik de bewoners en de gemeente bijeen brengen, combineren tot een veelkleurig en inspirerend palet. Het is mijn missie om meningen, opvattingen, signalen uit de Almeerse samenleving mee te nemen naar de gemeenteraad en een stem te geven in het bestuur van onze stad. 

Mijn persoonlijk speerpunten hierbij zijn ‘gelijkwaardigheid voor iedereen’, ‘een stad zonder eenzaamheid’ en ‘toegankelijk onderwijs voor alle (leerplichtige) kinderen’.