Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

Georgine Panhuijsen


12-01-2022

Volg Georgine Panhuijsen op

“Empowerment van vrouwen past bij mij én bij Almere.”

Dit ben ik

‘Vrouw op eigen benen’, dat ben ik. En zo heet ook mijn bedrijf.
Op eigen benen staan, betekent in mijn geval dat ik de zorg voor mijn gezin (ik ben moeder van een inmiddels volwassen zoon) combineer met het runnen van een succesvolle onderneming.

Bij ‘Vrouw Op Eigen Benen’, het bedrijf, draait alles om het bevorderen van de zelfstandigheid en onafhankelijkheid van vrouwen. In dat kader doe ik van alles. Zo organiseer ik netwerkevenementen over verschillende onderwerpen. Ik blog. Ik coach. Ik organiseer workshops.
Tijdens de 23 jaren dat ik in Almere leef en onderneem, heb ik een enorm uitgebreid en divers netwerk opgebouwd, zowel binnen als buiten Almere. Ik heb vele aspecten van onze stad leren kennen en voel mij persoonlijk echt verbonden met de plaats waar ik leef.

Dit vind ik belangrijk

Belangrijke thema’s in mijn leven zijn: ondernemerschap, empowerment van vrouwen, en zorg en kansen voor de jeugd.
Ondernemers zijn van groot belang voor de welvaart en het welzijn in Almere. Gaat het slecht met de ondernemers dan werkt dat door tot in alle haarvaten van onze gemeenschap. Dus laten we onze ondernemers koesteren!
De structurele onderwaardering van vrouwen in de maatschappij, maakt dat we vaak niet zien hoe belangrijk de rol van vrouwen is. Ook vrouwen zélf vinden het moeilijk om hun eigen kracht en waarde te zien. In het gezin. Op het werk. Als bron van kennis en ervaring voor de jeugd. In de samenleving. Kortom, empowerment van vrouwen verdient ook politieke aandacht. Daar wordt uiteindelijk heel Almere beter van.
De jeugd heeft de toekomst. Maar dan moeten wij wel zorgen voor een omgeving waarin jongeren kunnen groeien en bloeien. Met goed onderwijs, veilige opvangplekken, voldoende woningen voor starters en kansen op de arbeidsmarkt.

Dit is mijn BIJ1 in Almere

Ik vind het belangrijk dat Almere diversiteit omarmt. Dat wij allemaal, ongeacht onze afkomst, onze cultuur, ons geloof of onze geaardheid een volwaardig lid van de Almeerse gemeenschap mogen zijn. Het is belangrijk dat de politiek luistert naar de wat er speelt in de samenleving, naar de problemen én naar de oplossingen die de bevolking aandragen. En dat politici ook altijd een oor hebben voor het geluid van minderheden.

Verder vind ik het belangrijk dat Almere investeert in een klimaat dat groei en ontwikkeling stimuleert, zowel op persoonlijke basis als voor ondernemingen.