Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

Alicia Hofstetter


08-01-2022

Volg Alicia Hofstetter op

“Jongeren worden niet voldoende gerepresenteerd in de raad.”

Dit ben ik

Mijn wieg stond in Zwitserland maar ik woon al meer dan de helft van mijn leven in Almere. Sinds ik mij kan herinneren, ben ik bezig met wat er speelt in de wereld om mij heen en heb ik een passie om onrecht te bestrijden. Om op te komen voor kwetsbare groepen in de samenleving. Daarom ook volg ik een studie sociaal werk.
In mijn ogen is BIJ1 de enige politieke partij die zich echt voor iedereen inzet. Almere heeft BIJ1 hard nodig!

Dit vind ik belangrijk

Waarom stelt een 18-jarige jonge meid zoals ik zich verkiesbaar voor de gemeenteraadsverkiezingen? Almere is een relatief nieuwe stad met specifieke vraagstukken en problemen die een frisse blik goed kan gebruiken. Met mijn kandidatuur spoor ik ook leeftijdsgenoten aan om hun stem te laten horen. Momenteel worden kersverse jonge belastingbetalers en studenten niet voldoende gerepresenteerd in de raad. Ik kan en wil daar verandering in brengen. Speerpunten voor mij zijn onderwijs, wonen en inclusiviteit. 

Dit is mijn BIJ1 in Almere

Almere moet een inclusieve stad zijn waar iedereen, van jong tot oud, op een fijne manier kan leven. Almere is een stad met een grote diversiteit. Daarom moet elke beslissing genomen worden vanuit een inclusief en intersectioneel perspectief. Alle hens aan dek om discriminatie en uitsluiting tegen te gaan! En om nieuwkomers te verwelkomen!