Skip to content

Ben jij BIJ1 ?

Kom in actie en doe mee
voor radicale gelijkheid.

DOE
MEE

BIJ1 was aanwezig bij de kickoff van de politieke jongerenmaand


15-02-2022

Verslag door Alicia Hofstetter
Op donderdag 11 februari was de officiële kickoff van de politieke jongerenmaand in Almere. Deze werd gehost door jongerenplatform ‘in between the scenes’ in de nieuwe bibliotheek. In de vorm van een talkshow kwamen er verschillende sprekers langs om over jongeren, politiek en activisme te praten.
Berneditha Rijssel- Omusuo, onze nummer 9, kwam iets vertellen over de positie van vrouwen van kleur in de politiek en deed een beroep op jongeren om actief te worden. Alicia Hofstetter, onze nummer zes, sloot aan om iets te vertellen over jong en verkiesbaar zijn. Ook werden de foto’s onthuld die gemaakt zijn tijdens een fotoshoot van jonge verkiesbare vrouwen in Almere. Onze Shanella, Leanne en Alicia zijn daarop te zien. Deze foto’s zullen later beschikbaar worden voor het publiek.
Al met al was het een inspirerende en hoopgevende avond.


Gerelateerde artikelen

Mogen we jouw stem horen?

Uitnodiging voor Almeerse ledenBIJ1komst op 12 juli a.s. Beste geïnteresseerde, We ontvangen je graag op dinsdag 12 juli van 20:00 tot 22:00 om kennis te maken en met elkaar in gesprek te gaan. Samen kunnen we Almere BIJ1 mooi en sterk maken. Jouw kracht en talent doet ertoe. We willen je in een ongedwongen sfeer ontvangen en […]

Lees meer

Statement BIJ1 vaststellen vertrouwenscommissie benoeming burgemeester Almere

Geschreven door fractiemedewerker Sem van Dijk Op de agenda van de Politieke Markt van afgelopen donderdag, 23 juni, stond het benoemen van een vertrouwenscommissie. Dat is voor iedereen een belangrijk onderwerp, want die commissie begeleidt het kiezen van een nieuwe Almeerse burgemeester. Deze commissie bestaat uit een aantal raadsleden en, zal zich bezighouden met  de […]

Lees meer

Almere BIJ1 bestaat 1 jaar!

Een nieuwe partij, nieuwe leden; de snelheid en het enthousiasme waarmee deze afdeling is opgezet geeft aan hoe nodig BIJ1 is in Almere. We hebben er dan ook een flinke taak aan gehad. De verkiezingscampagne voor de gemeenteraad is niet zonder kleerscheuren verlopen. Daarentegen is het een zeer leerzame en waardevolle periode geweest. Almere BIJ1 gaat in de periode 2022-2023 voor groei van de vereniging met als belangrijkste aandachtspunt het overbrengen van de betekenis van de grondbeginselen.

Lees meer